Lämpökuvauspätevyys

SETI Oy on aloittanut sähkölaitteistojen lämpökuvaajien pätevyyden arvoinnin ja lämpökuvauspalveluja tarjoavien yritysen rekisteröinnin.

Lämpökuvaajan LK-pätevyystodistuksen saamiseksi tulee henkilön osoittaa lämpökuvaukseen liittyvän teorian hallitseminen LK-tutkinnossa, johon sisältyy kirjallinen koe ja lämpökameran käyttö sähkökeskuksia kuvattaessa sekä kuvien tulkinta. Kameran käytön osaaminen todennetaan SETI Oy:n tutkintotilaisuuden yhteydessä "näyttötehtävällä".

LK 2 -pätevyys on tarkoitettu "ei sähköalan ammattilaisille". Sähköinfo Oy järjestää SFS 6002 koulutuksen LK 2-pätevyyttä hakeville henkilöille, joilta puuttuu voimassa oleva sähkötyöturvallisuuskoulutus. Kurssille ilmoittautuminen Sähköinfo Oy:lle.

LK 1 -pätevyys on tarkoitettu sähköalan ammattilaisille ja päivä alkaa LK-tutkinnolla, jonka jälkeen osoitetaan kameran käytön osaaminen näyttötehtävillä.

Hyväksytyn tutkinnon lisäksi LK-pätevyystodistuksen saamiseksi tulee toimittaa yksi raportti tehdystä sähkölaitteiston lämpökuvauksesta.

Ilmoittautumiset tutkintoon sähköpostilla birgitta.pessi@seti.fi. Tutkintoon osallistuvien määrä on rajoitettu 16 henkilöön.

Tutkintomaksu on 275 € + alv 24% ja se sisältää myös lämpökuvausraportin tarkastuksen ja lämpökuvaajan pätevyystodistuksen.

Yritysrekisteröinnin ehtona on, että yrityksessä lämpökuvaukset tekee LK-pätevyyden osoittanut lämpökuvaaja. Yrityksen rekisteröintimaksu on 280 € + alv 24%. Rekisteröintimaksuun sisältyy pätevyystodistuksen saaneelle lämpökuvaajalle toimitettava kuvallinen kortti sekä yrityksen tietojen näkyminen SETI Oy:n ylläpitämässä www.urakoitsija.fi rekisterissä.

Sähkölaitteiston lämpökuvaajan pätevyysvaatimukset ja yritysrekisteröinnin ehdot ovat luettavissa täältä.

Lisätietoja LK-tutkinnota ja LK-pätevyydesta antaa Arto Kari p. 09 5476 1602 ja Veli-Pekka Vitikka p. 09 5476 1601.