Tutkinnon täydentäminen

Sähköpätevyydet (SP1, SP2,SP3 ja edellisten rajoitetut pätevyydet sekä kelpoisuustodistus) edellyttävät pääsääntöisesti soveltuvaa tutkintoa, ja Vna 1435/2016 määrittelee mitä sähköalan teoriaopintoja soveltuvan tutkinnon tulee sisältää.

Mikäli Sinulla on tekniikan alan korkeakoulututkinto, voit täydentää tutkintoasi yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa.

Sähkövoima-alan insinöörin tai teknikon (tai vastaavan aiemman tutkinnon) tutkintoa voit täydentää ammattikorkeakouluissa.

Perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa (tai vastaavia aiempia tutkintoja) voit täydentää ammattioppilaitoksissa tai aikuiskoulutuskeskuksissa.

Toimintaohje tapaukseen, missä olet saanut SETI:ltä kielteisen päätöksen sähköpätevyyshakemukseesi. Kielteisen päätöksen perusteluissa on todettu, että koulutuksesi ei täytä Vna:n vaatimusta.

Ota esille tutkintotodistuksesi opintosuoritusotteineen ja ole yhteydessä siihen oppilaitokseen, jossa aiot täydentää tutkintoasi. Oppilaitos tuntee järjestämiensä kurssien sisällön ja Vna:n vaatimukset, joten he osaavat tarjota juuri Sinulle oikeat kurssit tutkintosi täydentämiseen.

 

Ohessa on linkki Metropolian täydennyskoulutuksesta esitteeseen. Linkki esimerkkiin täydennysopinnoista

Ohessa on linkki Valtioneuvoston asetukseen 1435/2016 Valtioneuvoston asetus sähkötyöstä ja käyttötyöstä 21.12.2016/1435 | Edilex Tukes

Lisätietoja: p.09 5476 1600 tai email: seti@seti.fi