Talotekniikkasertifikaatti

Talotekniikkasertifikaatin tarkoituksena on osoittaa asiakkaalle millaisen lopputuloksen asiakas saa, kun hän tilaa asennustyöt sertifikaatin saaneelta urakoitsijalta.

Talotekniikkasertifikaatti voidaan myöntää kokonaisuutena talotekniikkayritykselle tai erillisinä osa-alueina sähkö-, LVI-, turva- ja automaatiourakoitsijoille. Sertifikaattia hakevan yrityksen on täytettävä vaatimukset, jotka on hyväksynyt talotekniikkasertifiointilautakunta. Lautakunnassa on edustettuna kattavasti eri toimialajärjestöt.

Hyväksytysti sertifioitu yritys saa sertifikaatin, josta ilmenee sen laajuus ja voimassaoloaika. Talotekniikkasertifikaatin omaavat yritykset löytyvät SETIpro-rekisteristä. Sertifioitu yritys on oikeutettu käyttämään Talotekniikkasertifikaattitunnusta.

Sertifikaatti voidaan peruuttaa, jos ilmenee, että yritys ei täytä vaatimuksia. Peruutuksen käsittelee lautakunta, jonka suosituksen perusteella sertifikaatti perutaan.

Talotekniikkasertifikaatin saamiseksi yrityksen tulee täyttää liitteenä olevat vaatimukset.

Talotekniikkasertifikaatin tarkoituksena on korvata aiemmin esiintyneet laatujärjestelmät. ISO 9000 standardisarjan laatujärjestelmä on alun perin kehitetty valmistavan teollisuuden tarpeisiin takaamaan, että kaikki valmistettavat tuotteet ovat tasalaatuisia. Näin ollen kyseinen järjestelmä sopii huonosti urakointiin ja sen vuoksi vain harva urakoitsija on rakentanut kyseisen järjestelmän omaan käyttöönsä.

SETI veloittaa sertifikaatista hyväksymismaksun sekä vuosittain uusintamaksun.

Sertifikaatin vaatimukset

Toiminnanohjauskäsikirjan laatimisohje

TT-sertifiointipäätöksen ehdot ja TT-tunnuksen käyttöehdot.